Asociatia Lumina

Asociatia Lumina

O sansa la Demnitate - un hospice dedicat integral ingrijirilor paliative pediatrice in Bacau

Status: Fundraising

Hospice-ul va fi construit în municipiul Bacău şi va deservi regiunea de nord-est a României, cea mai săracă regiune din ţară. În unitatea cu paturi vom putea oferi îngrijiri paliative unui număr de până la 428 de beneficiari în fiecare lună.

[ Show more ]

4,575 RON

Sumă:

1

Galantomi:

40

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

În România, copiii, suferind de o boală incurabilă sau de o boală care le limitează speranţa de viaţă, nu pot primi îngrijiri paliative în sistemul medical de stat. Scopul nostru, cu acest proiect, a cărui implementare se va face pe o durată de 36 de luni, este să îmbunătăţeascăîn România, prin serviciile de îngrijire paliativă, calitatatea vieţii copiilor cu speranţă de viaţă limitată, prin deschiderea  primei unităţi de tip hospice, din ţară, dedicatăîn întregime îngrijirilor paliative pediatrice.

Hospice-ul va fi construit în municipiul Bacău şi va deservi regiunea de nord-est a României, cea mai săracă regiune din ţară. În unitatea cu paturi vom putea oferi îngrijiri paliative unui număr de până la 428 de beneficiari în fiecare lună. Mai mult de atât vom derula o campanie de informare, pentru cel puţin 100 de medici de familie, prin care aceştia vor afla despre existenţa serviciilor de îngrijiri paliative în regiunea de nord-est şi despre ceea ce înseamnă aceste servicii, aducând o realăîmbunătăţire sistemului medical românesc şi crescând, cu fiecare an, numărul beneficiarilor serviciilor de îngrijiri paliative. În acest moment, în România, mai puţin de 6% dintre pacienţii care ar avea nevoie de aceste servicii, le şi primesc.

Perioada de implemenatre a proiectului:

Durata: 36 de luni.

Data de începere: 1 Iulie 2015

Valoare totală proiect: 1.800.000 euro

Anul finalizării: 2017