În România, copiii, suferind de o boală incurabilă sau de o boală care le limitează speranţa de viaţă, nu pot primi îngrijiri paliative în sistemul medical de stat. Scopul nostru, cu acest proiect, a cărui implementare se va face pe o durată de 36 de luni, este să îmbunătăţeascăîn România, prin serviciile de îngrijire paliativă, calitatatea vieţii copiilor cu speranţă de viaţă limitată, prin deschiderea  primei unităţi de tip hospice, din ţară, dedicatăîn întregime îngrijirilor paliative pediatrice.

Hospice-ul va fi construit în municipiul Bacău şi va deservi regiunea de nord-est a României, cea mai săracă regiune din ţară. În unitatea cu paturi vom putea oferi îngrijiri paliative unui număr de până la 428 de beneficiari în fiecare lună. Mai mult de atât vom derula o campanie de informare, pentru cel puţin 100 de medici de familie, prin care aceştia vor afla despre existenţa serviciilor de îngrijiri paliative în regiunea de nord-est şi despre ceea ce înseamnă aceste servicii, aducând o realăîmbunătăţire sistemului medical românesc şi crescând, cu fiecare an, numărul beneficiarilor serviciilor de îngrijiri paliative. În acest moment, în România, mai puţin de 6% dintre pacienţii care ar avea nevoie de aceste servicii, le şi primesc.

Perioada de implemenatre a proiectului:

Durata: 36 de luni.

Data de începere: 1 Iulie 2015

Valoare totală proiect: 1.800.000 euro

Anul finalizării: 2017

[ Show more ]

Donatii:

4,575 RON

Evenimente fundraising

In beneficiul: O sansa la Demnitate - un hospice dedicat integral ingrijirilor paliative pediatrice in Bacau

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună.

3,685 RON

28 Donatii

În perioada 17-27 Iunie, 5 biciclişti voluntari vor pedala de la Oradea la Constanța pentru a strânge fonduri pentru proiectul ,,O Şansă la De

12 Donatii

Pagini fundraising

Cel mai frumos cadou de ziua mea

350 de copii au nevoie de îngrijiri paliative, doar în judeţul Bacău. 50% dintre ei locuiesc în mediul rural, ceea ce înseamnă că nu au acces

3,500 RON Target
3,685 RON Suma
28 Donatii

Pedaleaza pentru O Sansa la Demnitate !

Pe data de 24 Iunie voi pedala de la Bucuresti la Slobozia pentru proiectul "O Sansa la Demnitate". Daca vreti sa ma sustineti in lupta cu limitele, d

1,000 RON Target
680 RON Suma
9 Donatii